Добре дошли в страниците на Sony за поддръжка при ремонт. Ще Ви насочваме през необходимите стъпки, за да направим Вашето ремонтно приключение възможно най-приятно и удобно.


Стъпка 1: Проверете дали имате нужда от ремонт

Посетихте ли нашия инструмент за бързо отстраняване на неизправности (само за телевизори, слушалки и мобилни устройства)? Ако сте го пропуснали, потвърдете, ако наистина се нуждаете от резервация за ремонт: често ремонтите могат да бъдат избегнати!


Стъпка 2: Какво и защо ми трябва?

Щом сте убедени, че Ви е необходим ремонт ще Ви трябва малко информация под ръка.

Нека да преминем през ремонтния списък за проверка:

Моят продукт/наименование на модела
Моят сериен номер
  IMEI номер (само за мобилни устройства)

Къде мога да намеря наименование на модела си или серийния номер?

Предоставянето на името на модела, серийния номер и IMEI номера (само за мобилни устройства) ни позволява точно да определим Вашия продукт и да получим допълнителна информация, която ще е от полза за ремонта Ви.

Моята фактура

Вашата фактура помага на Вашия търговец да удостовери дали продуктът Ви е все още в гаранция. Тя също свързва продукта Ви с неговата или нейната база данни. Загубили сте фактурата си? Не се безпокойте, ако продуктът Ви е все още в гаранция търговецът Ви трябва да има дигитално копие.

Гаранционна информация

Уверете се, че продуктът Ви е в гаранция (направете справка с фактурата) или подгответе под ръка данните за удължената гаранция. Ако изпитвате съмнения относно гаранционния период в държавата Ви, проверете нашия общ преглед.

Моите лични данни

Име, адрес, имейл и телефонен номер.

Стъпка 3: Описване на проблема

Подготовката е ключът към успеха. Ясно описание на проблема ще помогне на ремонтния екип по време на работа.
Можете да изтеглите и разпечатате нашия шаблон, за да си помогнете в резюмирането на необходимата информация.

Изтегляне на шаблона

Стъпка 4: Намиране и свързване с Вашия упълномощен сервизен център на Sony

Сега, след като вече имате своя попълнен файл, е време да намерите оторизиран сервизен център (ASC). Използвайте локатора за ASC, за да намерите подходящите ASC места наблизо.
Вашият ASC ще Ви насочва до самия край на приключението Ви. Уверете се, че им предоставяте цялата информация, която сте събрали.


repair centre locator

Щракнете, за да намерите Вашия оторизиран сервизен център


Допълнителни съвети и трикове

 • Създайте архив на данните си:
  Когато даден продукт премине ремонт, настройките му ще бъдат възстановени, до първоначалните фабрични настройки по подразбиране. Това означава, че всички данни, съхранени на устройството като музика или изображения ще бъдат изтрити. Sony не носи отговорност за каквато и да е загуба на лични файлове по време на ремонтна дейност и затова горещо препоръчваме да създадете архив на файловете си преди да ни изпратите Вашия(те) продукт(и). Можете да направите това, като прехвърлите файловете си на своя компютър, карта памет или външно USB устройство за съхранение.
 • Мобилни устройства: Проверете ръководството на потребителя на Вашето устройство за повече информация за това как да архивирате данните си.
 • Не прилагайте ненужни предмети
  Изпращайте аксесоари с оборудването единствено ако имат отношение към ремонта (например зарядното устройство за батерии не работи както подобава). Уверете се, че сте отстранили следните продукти, тъй като те могат да бъдат изхвърлени, загубени или повредени по време на обслужването:
  • Дискове
  • DVD дискове
  • Blu-ray дискове
  • всякакви карти с памет


  Ако добавяте аксесоари към основното устройство при ремонта, е важно да укажете кои аксесоари са включени. Това е, за да бъдат избегнати потенциални спорове в бъдеще. Например, ако добавен аксесоар не бъде върнат, след като ремонтът бъде завършен.

  Sony не носи отговорност за повредени или загубени оптични носители.